(0 artikelen) - € 0,00

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

 

Workshops

Peter is net als wijn. Hij vertelt ook zijn eigen verhaal. Hij weet als geen ander wijnkennis over te dragen op een toegankelijke maar leerzame manier. Geen droge stof en saaie theorieën vanuit een boek, maar met zijn persoonlijke ervaringen, anekdotes en bijzondere wijnomschrijvingen (proefomschrijvingen) interesseert hij zijn luisteraars. Ondanks de complexiteit van het wijnvakgebied, vertelt hij de essentie over wijn op een begrijpelijke manier.

Het belangrijkste doel van de workshop is om een gezellige middag of avond te hebben. De workshop is dan ook informeel… maar wel professioneel. Tijdens de workshop leert u onder andere hoe u wijn het beste kunt proeven, hoe u wijnen kunt omschrijven aan de hand van uw eigen referentiekader en welke factoren van invloed zijn op de smaak van wijn.

Mensen vinden het moeilijk om smaken te omschrijven en denken vaak dat er moeilijke wijntermen gebruikt moeten worden. Vaktermen kunnen helpen om smaken te omschrijven, maar zijn zeker niet leidend.
Peter: ”Toen ik in de horeca werkte vertelde een mevrouw mij een mooi verhaal. Een bepaalde wijn deed haar denken aan het oude leren tasje van haar oma met pepermuntjes. Hoewel de overige tafelgasten moesten lachen, was deze persoonlijke referentie voor mij heel goed verklaarbaar door bepaalde kenmerken van het druivenras en de omstandigheden in de wijngaard. Iedereen kan wijnen omschrijven, je moet alleen gebruik leren én durven maken van je eigen referenties. ”

Luisterwijnen geeft wijnworkshops op locatie (bijvoorbeeld uw bedrijf, bij u thuis of in een horecagelegenheid). Een workshop van 1,5 - 2 uur kost €350 (tot maximaal 15 personen). Wilt u een wijnworkshop met een grotere groep of heeft u geen eigen locatie, neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.*

Het is ook mogelijk om Luisterwijnen in te schakelen om uw bedrijfsfeest, verjaardag of andere gelegenheid een extra dimensie te geven met een speciale wijnhoek. Naast het schenken van verschillende wijnen vertelt Peter geïnteresseerden meer over deze wijnen en kan hij de ‘dit-heb- ik-nou-altijd-al-willen-weten-wijnvragen’ beantwoorden.

* Luisterwijnen werkt nauw samen met diverse cateringbedrijven, restaurants en culinaire specialisten om een extra culinaire invulling aan de workshop toe te voegen of ten behoeve van een locatie.