(0 artikelen) - € 0,00

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

 

Peter Honigh, eigenaar van Luisterwijnen
Met zijn jarenlange ervaring als sommelier in de horeca en als wijnleverancier kan hij u van het juiste advies voorzien voor elke gelegenheid. Of het nou gaat om een wijnkaart voor een restaurant, een wijnarrangement voor een bruiloft, de beste wijn voor uw zakelijke relaties, een training voor uw personeel of de wijnworkshop met familie en vrienden.

Peter is net als wijn. Hij vertelt ook zijn eigen verhaal. Hij weet als geen ander wijnkennis over te dragen op een toegankelijke maar leerzame manier. Geen droge stof en saaie theorieën vanuit een boek, maar met zijn persoonlijke ervaringen, anekdotes en bijzondere wijnomschrijvingen (proefomschrijvingen) interesseert hij zijn luisteraars. Ondanks de complexiteit van het wijnvakgebied, vertelt hij de essentie over wijn, het wijn maken en aanverwante onderwerpen op een begrijpelijke manier.

Vanaf zijn 17e levensjaar werkte Peter al in de horeca. Tijdens zijn hotelschoolstage bij restaurant Le Garage in Amsterdam is zijn passie voor wijnen begonnen en bestudeerde hij de etiketten van de lege, maar bijzondere wijnflessen bij jawel… de glasbak.
Als sommelier, wijnimporteur en –leverancier, en tijdens zijn studie op de Wijnacademie, heeft hij zijn wijnkennis in de loop der jaren steeds verder uitgebreid.
In 2004 behaalde Peter, met zijn twee teamgenoten, de eerste prijs bij de ‘Grand Prix Saint-Hubert’, dé klassieker onder de blindproefwedstrijden.  Het team, A Votre Santé, bereikte een score die in het bestaan van de Prix nog maar zelden geëvenaard of overtroffen was.

Peter is een gepassioneerde wijnliefhebber en vakspecialist, die regelmatig de wijnboeren bezoekt om naar hún verhaal te luisteren.